[SX-70 Sonar] Bad contact, which part?

Discussions on the SX-70 and the entire series 500, 1000, 2000 ...
Avatar de l’utilisateur
mimi_club
Po......
Messages : 46
Inscription : sam. 26 décembre 2015 / 14:14 pm
Localisation : British-Hong Kong
Voir la galerie photo de ce membre

[SX-70 Sonar] Bad contact, which part?

Messagepar mimi_club » jeu. 06 avril 2017 / 16:06 pm

Hi,

Just dunno why my Sonar SX-70... shutter button contact is good. But it 'seems' that the gears cannot be pushed - need to hit the shutter for around 10 times, each time the gears run a little bit.

My bad English - Please watch the very short clips:-
(My Sonar is up-side-down at the moment)

https://www.youtube.com/watch?v=_87sO8hMH0k




Please help. orz



China(支那)-occupied-Hong Kong

Avatar de l’utilisateur
scaf
Polaroid The Reporter
Messages : 2998
Inscription : dim. 04 novembre 2012 / 22:50 pm
Localisation : Auvergne allant du Puy de Dôme jusqu'aux Alpes
Voir la galerie photo de ce membre

Messagepar scaf » jeu. 06 avril 2017 / 17:18 pm

I have the same issue on my SLR680.
Haven't found the reason yet.

Avatar de l’utilisateur
mimi_club
Po......
Messages : 46
Inscription : sam. 26 décembre 2015 / 14:14 pm
Localisation : British-Hong Kong
Voir la galerie photo de ce membre

Messagepar mimi_club » jeu. 06 avril 2017 / 17:45 pm

The sonar has no problem last 2 weeks. I bring it out and use it normally.

I checked the mirror - normal status. It 'seems' that the signal "after" shutter is not okay. But I can't figure out (for a week).

The cable seems alright - maybe I am wrong.
China(支那)-occupied-Hong Kong


Revenir vers « Polaroid® SX-70 & 1000, 2000... Land Camera »

Qui est en ligne ?

Utilisateurs parcourant ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 2 invités